Igman Initiative
Civic Dialogue
Association PHILIA
 
  Vesti
 


Igmanska inicijativa kod Štefana Filea
06. septembar 2010. godine


Komesar za proširenje Evropske Unije Štefan File primio je 10. septembra u Briselu delegaciju Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija koja se zalaže za normalizaciju odnosa u regionu bivše SFRJ.

Tema sastanka su se odnosile na podršku EU budućim naporima Igmanske inicijative za dalje unapređenje regionalne saradnje zemalja Dejtonskog sporazuma, kao jednog od preduslova  za njihovo priključenje Uniji.

Delegacija Igmanske inicijative je sa Fileom razgovaraka i o mogućnostima za formiranja fonda kojim bi se podržavali projekti članica Igmanske inicijative koji su usmereni u tom pravcu.

U delegaciji Igmanske inicijative bili su  kopredsednik za Srbiju Aleksandar Popov, kopredsednik za BiH Vehid Šehić i predsednik Saveta Igmanske inicijative Živorad Kovačević.

Sastanak delegacije Igmanske inicijative sa komesarom Fileom zakazan je nakon svečane sesije Igmanske inicijative povodom 10 godina njenog postojanja, održane 29. maja u Sarajevu, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

  povratak na naslovnu stranu


 
© Centar za regionalizam. Sva prava zadržana.
Izradu i održavanje internet prezentacije podržali su USAID i Institut za održive zajednice (ISC).
Stavovi i mišljenja koja se mogu naći na ovom sajtu, nužno ne oslikavaju mišljenje USAID-a, Instituta za održive zajednice ili Američke vlade.